با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
کشاورزی و علوم پایه
بررسی تاریخی و اثر درازمدت عوامل اقلیمی بر تولید زعفران در استان خراسان رضوی

الهام عزیزی؛ شهین فارابی

دوره 11، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 137-161

https://doi.org/10.22048/jsat.2023.384206.1480

چکیده
  زعفران (Crocus sativus) با قدمتی دیرینه از دوره باستان تا دوره معاصر برای ایرانیان، کاربرد خوراکی و دارویی داشته است و عوامل متعددی بر میزان تولید آن در استان­های مختلف تأثیر گذار بوده است. به منظور بررسی روند سطح زیر کشت، تولید و عملکرد کلاله زعفران و همچنین اثر پارامترهای اقلیمی نظیر ارتفاع از سطح دریا، میانگین دما و میانگین بارش بر کشت ...  بیشتر